::Szálláslehetőség::

::Szabad helyek::

Érdeklődni a következő email címen lehet:

ubytovanie@sovic.net

::Útvonala autóval::

Honnan

Hova

Chata Sovička
č. 331, 94147 Radava, Szlovakia

Célállomás mutatása maps.google.com-en

Hétvégi ház Sovička - szállás Podhájska-ban


A termálfürdönek forró vize van, erös ásványösszetétellel és gyögyítö hatással, amely a Podhajska falu alatt 1900 méter mélységben folyik. Még a hadmadkor termálforrás idejéböl származik és egyedüli az összetételével amely 6,69 g kationt és 11,024 g amiont tartalmaz egy literben az összetétele hasonlít az Izraeli Holtengeréhoz. Saját melegségi kapacitásával túlszárnyalja a Karlové Varz összes forrásait. A termálvíz a fúrás helyénél 83 C fok és 50 liter böséggel egy másodperc alatt. Az ülö medencékben a víz hömérséklete 33 C, télen is minimálisan 36 C. A termálvíz azoknak ajánlatos, akiknek problémájuk van a légcsövükkel, légzöszervükkel, ér és csukló betegséggel szenvedöknek, hátgerinc fájdalmakkal szenedöknek, gyógyítja a belsö szerveket, serkenti a pajasmirígy müködését, segít a csonttörések gyógyításánál, a börbetegségek gyógyításánál, a felsö börgyuladás kezelésénél, a reumatikus fájdalmak csillapításánál. Hasonlóképen felüdít a fáradság esetén a munkakimerülés után.

A termálfürdö vizének elemzése:

Kation Vegyi eleme Mg/lit
Lítium Li 4,0
Nátium Na 5540,0
Kálium K 525,0
Amonium NH4 1,62
Magnézium Mg 113,9
Mész Ca 499,3
Vas Fe 6,3
Mangán Ma 0,14
Alumínium Al 0,03
összesen:   6690,1
Szilíciumsav   54,5
Bórsav   92,5
Kénhidrogén   Neg.

Jelenleg a fürdö területén hét medence van - két úszómedence, két nagymedence, egy ülömedence, egy gyermekmedence, és a dögönyözö medence. Az úszómedenceken kívül találhatók még sportlétesítmények: röplabdapálya, strandröplabda, gyermekjátszötér stb. A fürdö területén további szolgáltatások is vannak, mint pl: a test maszírozása, napernyök kölcsönzése, testápolási szalon,... Csak nem régen lett befejezve a modern enyhülési-testápolási komplexus, amely a következö kiegészítési szolgáltatásokat nyujt:

Chaty na prenájom nájdete u nášho partnera rýcho a veľmi jednoducho. Tu najlepšiu dovolenku u nás Vám odporúča aj náš partner: dovolenka na Slovensku. Vyberte si top lokalitu na zimu: ubytovanie tatry rezervujte ešte dnes.
Ubytovani Velky Meder Ubytovanie Štúrovo Ubytovanie Chorvátsko Chaty Ubytovanie Zuberec Dovolenka na Slovensku

designed and created by ::sova:: (c)2002

::Language/Nyelv::

Slovensky Polski Hungary Deutsch Cesky

::Időjárás::

Predpoveď počasia

::Útvonala tömegközlekedéssel::

Honnan
Hova
Dátum
Idő
érkezés indulás
http://cp.atlas.sk/